AD

VREMEA

Vine zăpada cea mare, ANM a emis alertă imediată

todayianuarie 21, 2018 2

Background
share close
AD
AD

Prognoza pentru vremea în România este valabilă de astăzi, 21 ianuarie, ora 16 până mâine, 22 ianuarie, ora 22, când probabil se va emite o altă alertă meteo.

Vremea în România, fenomene meteo vizate. Se aşteaptă precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp.

Vremea în România COD GALBEN!
Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte.

În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60….70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20 – 22 ianuarie, ora 11. Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă.

Vremea în România, al doilea COD GALBEN intră în vigoare de mâine
În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.
Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 05 – 22 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite.

În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Autorităţiile sunt în stare de alertă dup ce un cutremur de 5,2 grade pe Richter s-a produs în Chile.

Seismul s-a simţit în regiunile chiliene de nord Atacama şi Coquimbo, la o adâncime de 35,3 kilometri.

Seismul a avut loc la 08:31 ora locală (11:31 GMT) iar epicentrul a fost localizat la 85 kilometri sud-vest de oraşul Huasco, potrivit Centrul Naţional de Seismologie din Chile.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 35,3 kilometri.
Potrivit Biroului naţional pentru situaţiile de urgenţă (Onemi), seismul a fost resimţit în localităţile Copiapó, Tierra Amarilla şi La Higuera, cu intensităţi variate.

Autorităţile locale nu au raportat victime şi nici pagube aduse infrastructurii, iar Onemi a asigurat că seismul nu întruneşte condiţiile necesare pentru a provoca un tsunami pe litoralul chilian.

sursa: http://teotrandafir.com

9 descoperiri științifice pe care le vom marturisi în următorii câțiva ani

În ultimul timp, știința s-a dezvoltat semnificativ și a adus multe realizări benefice în toate domeniile. Și tocmai atunci când credeți că totul a fost deja descoperit și studiat, oamenii de știință și companiile vin cu proiecte și idei și mai ambițioase. Unii dintre ei vor să cucerească spațiul cosmic; alții vor să vindece și să prevină bolile pentru milioane de oameni.

Iată 9 realizări incredibile în domeniul științei. Unele dintre ele devin realitate anul viitor!

Wi-Fi la nivel mondial

Peste 50% din zonele rurale din Europa, Africa și Asia încă nu își pot permite o conexiune de internet de mare viteză. V-ați întrebat vreodată dacă accesul la internet va fi în întreaga lume într-o zi? Susținută de Virgin Group, OneWeb va face posibilă în doar 10 ani. Potrivit lui Greg Wyler, fondatorul companiei, acestea construiesc o nouă infrastructură globală de cunoaștere accesibilă tuturor, în special în zonele rurale.

În 2018, intenționează să lanseze 10 sateliți care vor deveni primele bucăți ale puzzle-ului prin satelit care circulă pe Pământ. Compania intenționează să aducă accesul la internet la fiecare școală, la domiciliu sau la centrul de sănătate în 2022. Până în 2027, cu 900 de sateliți care se deplasează pe orbită, vor depăși pe deplin diviziunea digitală din întreaga lume.

O mască care permite simțuri “supra-umane”

Toți super-eroii poartă măști, scuturi și costume de fier, chiar și cei care nu posedă nici o superputere. Progresul tehnologic a demonstrat că astăzi oricine poate arăta ca un super-erou sau cel puțin îşi pot augumenta simțurile de vedere și auz. Nu e chiar rau pentru un non-X-Men. Dezvoltat de studenții de la Royal College of Art din Londra, masca numită Eidos evidențiază modul în care vedem și auzim lumea din jurul nostru.

Masca audio Eidos poate amplifica sunete specifice și poate bloca zgomotul de fundal folosind un microfon direcțional. Acesta permite purtătorului să audă vocile pe care le doresc. Această mască va avea un impact practic major pentru cei cu probleme de auz sau cei care se confruntă cu dificultate în mediul puternic.

Proiectul Cel de-al treilea deget

Dani Clode, un designer din Londra, introduce un nou proiect “thumbs up” sub forma unui deget suplimentar imprimat 3D pentru mâna ta. Tot ce trebuie să faceți este să atașați o banda la mâna dvs. și potriviți 2 senzori de presiune în papuci. Ei comunică cu Thumb prin Bluetooth și răspund tuturor mișcărilor.

Potrivit lui Clode, ea a fost întotdeauna interesată de proteze și a vrut să înțeleagă legătura dintre purtător și membru, așa cum unii purtători o consideră o parte din ei. Cel de-al treilea prototip al lui Thumb are un viitor promițător în muzică, medicină și în toate domeniile în care o persoană are nevoie să “apuce” ceva. Proiectul Clode servește la extinderea abilităților, nu la reparația handicapului.

Studiile privind medicamentele împotriva SIDA

Lumea a așteptat ca acest lucru să se întâmple de zeci de ani. În cele din urmă, un progres științific oferă speranță pentru crearea unui vaccin SIDA. SIDA afectează mai mult de 36,7 milioane de oameni din întreaga lume. Potrivit revistei Science, oamenii de stiinta de la National Institutes of Health au reusit sa creeze un anticorp care ataca HIV-ul din 3 parti, creand astfel posibilitatea de a dezvolta vaccinul si de a face fata bolii in viitor.

Cercetările de laborator au arătat că chiar și HIV, cunoscut pentru abilitatea sa de a muta foarte mult, poate fi bătut de acești anticorpi. Dacă anticorpii sunt clasificați ca fiind siguri pentru oameni, până la sfârșitul anului 2018 medicamentul va fi folosit ca tratament pentru persoanele care trăiesc deja cu HIV / SIDA. În cazul rezultatelor testului pozitiv, medicamentul va apărea pe piață în următorii 3-4 ani.

Lentilă de contact inteligentă de la Google

Se pare că Google nu vede limite în lumea tehnologiilor și aduce la viață lucrurile despre care viseam de ani de zile. Împreună cu gigantul farmaceutic Novartis, Google a dezvoltat un prototip pentru o lentilă de contact inteligent timp de 3 ani. Scopul principal al dispozitivului se regăsește în domeniul medicinei: lentila poate măsura nivelele de glucoză în lacrimi folosind un mic chip wireless. Ce descoperire pentru cei care suferă de diabet zaharat!

Cercetătorii de la Google X au hotărât să creeze “chip-uri și senzori atât de mici încât arată ca niște bucăți de sclipici și o antenă mai subțire decât un fir de păr uman”. Ei testează prototipurile acum, dar putem vedea deja multe posibilități de utilizare a acestora.

Pilula de detectare a cancerului de la Google X

Ca şi cum n-au făcut destul, nu-i așa? Laboratoarele Google X încearcă să interconecteze medicina și nanotehnologiile de mulți ani. Nanotehnologia este un domeniu complex de studii care poate lua medicina modernă la un nou nivel. Laboratoarele lucrează la o pilulă cu nanoparticule care poate ajuta la identificarea și prevenirea cancerului și chiar a bolilor de inimă.

Potrivit lui Andrew Conrad, șeful științelor vieții din cadrul laboratorului Google de cercetare, nanoparticulele necesită cercetări complexe și profunde, deoarece pot dăuna unui organism uman dacă nu sunt controlate corespunzător. Înainte de a crea un prototip, Google X va trebui să facă față provocărilor de a demonstra siguranța pilulelor din nanoparticule. Cu toate acestea, merită să așteptați.

China intenționează să aterizeze pe partea întunecată a Lunii în 2018.

În 2016, China a început oficial o nouă etapă de explorare lunară și a stabilit un obiectiv de aterizare pe partea întunecată a Lunii în 2018. Ei intenționează să trimită landerul Chang’e-4 în partea îndepărtată a Lunii, au fost explorate de oameni. De fapt, planurile lor pentru explorările lunii sunt destul de ambițioase și deja planifică lansarea misiunii Chang’e-5.

Electronice organice care se pot dizolva într-un corp

Profesorul Stanfield din Inginerie Chimică Zhenan Bao și un grup de colegi au creat primul biopolimer electronic care se poate dizolva într-un corp uman după utilizare. În lucrarea lor, ei descriu creația lor ca fiind ușoară, biocompatibilă, ultra-subțire și absolut inofensivă. Oamenii de știință spun că acest dispozitiv poate fi utilizat în multe domenii pentru a oferi cercetare fără a afecta mediul.

Ting Lei, autorul principal al studiului, spune: “Urmatorul pas include, de asemenea, extinderea utilizarii acestor polimeri degradabili, cum ar fi senzorii chimici / bio si electronica si mai complicata.”

Transplant de cap

De mai bine de 35 de ani, cei mai străluciți medici și oameni de știință de pe planeta noastră au încercat să vindece paralizia spinării și să schimbe funcția măduvei spinării spre bine. Dacă ar fi reușit, ar fi reușit să efectueze un transplant de cap. Dar nu au făcut-o.

Viitorul este acum! Dr. Sergio Canavero, directorul Grupului de Cercetare Neuromodulatoare din Torino, este gata să efectueze primul transplant de cap de om. Vrea să taie maduva spinării, să o repare și apoi să utilizeze stimularea magnetică. Echipa lui intenționează să efectueze testele folosind cadavre. Costul estimat al unei astfel de operațiuni este de aproape 16 milioane de dolari. Cu toate acestea, Canavero lucrează cu pacienți din China și Rusia și crede că va efectua operația cu un pacient chinez din cauza speranțelor de finanțare.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com