Vinieta „Oxigen” a fost aprobată de către consilierii municipali!

Euro 4 va plăti Vinieta „Oxigen” de la 1 ianuarie 2021!

a

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, cu 31 de voturi pentru, 13 abțineri și 7 împotrivă, „Proiectul de hotărâre privind măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului în Municipiul București”.

Introducerea Vinietei „Oxigen” va avea loc începând cu 1 ianuarie 2020. Noutatea este aceea că, pentru mașinile Euro 4, Vinieta „Oxigen” va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit proiectului, toate mașinile sub Euro 5 vor plăti o taxă de acces în oraș. Mașinile Euro 3 și 4 vor plăti Vinieta pentru a avea acces în zona centrală, cele sub norma de poluare Euro 3 nu vor avea acces în zona centrală, iar pentru a circula pe restul arterelor din București vor trebui să plătească această Vinieta „Oxigen”. Interdicția de acces în centrul orașului este valabilă de luni până vineri.

De la 1 ianuarie 2022, va fi interzis total accesul în Capitală a autovehiculelor non-Euro, Euro-1 și Euro-2. De la 1 ianuarie 2024 va fi interzis accesul mașinilor cu norma de poluare Euro-3.

Tarifele pentru plata vinietei sunt cuprinse între 500 și 1900 de lei pe an în funcție de norma de poluare, dar se pot achita și pentru o perioadă mai mică de 1 zi, 1 lună sau 6 luni.

Accesul autovehiculelor fără vinietă constituie contravenție și va fi sancționată cu amendă de la 1500 la 2000 lei.

De la plata Vinietei „Oxigen” vor fi exceptate vehiculele cu două roți precum și cele aparținând persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora.

Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că introducerea Vinietei „Oxigen” este o măsură necesară și vine în continuarea altor măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, precum înnoirea parcului STB cu 400 de autobuze Euro 6, cu câte 100 de autobuze hibride, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie.

„Bucureștiul este cel de-al șaselea cel mai poluat dintre marile orașe europene și riscă infringementul pe calitatea aerului din partea Comisiei Europene. În plus, poluarea aerului afectează sănătatea tuturor bucureștenilor”, a spus edilul șef al Capitalei.

Vinieta va putea fi achiziționată din benzinării, online și prin SMS, iar fondurile provenite din Vinieta „Oxigen” vor merge către proiecte de mediu, precum recuperarea de spații verzi, de parcuri și achiziționarea de mijloace de transport nepoluante.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com