VIOLETA ALEXANDRU, MINISTRUL MUNCII, PRECIZĂRI DESPRE CUM SE POATE OBŢINE ŞOMAJUL TEHNIC! CINE ŞI CUM ARE DREPTUL SĂ PRIMEASCĂ

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut marţi o serie de precizări privind plata şomajului tehnic. 

Astfel, conform noii ordonanţe, indemnizaţia de şomaj tehnic este suportată de stat, iar angajatorul poate suplimenta indemnizaţia de şomaj.  Au mai fost modificate prevederile referitoare la indemnizaţia de şomaj tehnic, pentru salariaţi şi alte persoane asigurate, plata stimulentului de inserţie, venitul minim garantat, concediul pentru supravegherea copiilor precum şi alte drepturi de asigurări sociale.

Potrivit OUG nr. 30/2020, în cazul suspendării temporare a contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului ca urmare a crizei epidemiologice cauzată de coronavirus, salariaţii pot beneficia de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, care se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar suma nu poate depăşi 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Potrivit Art. I pct. 3 din OUG nr. 32/2020, angajatorii au posibilitatea suplimentării indemnizaţiei de şomaj tehnic cu diferenţa până la nivelul de 75% din salariul de bază, dacă bugetul angajatorului permite acest lucru.

Documentele necesare pentru acordarea șomajului tehnic

Documentele necesare pentru acordarea şomajului tehnic pot fi depuse începând de miercuri, 1 aprilie. Un angajator care are contracte individuale de muncă trebuie să depună: o cerere, declaraţie pe proprie răspundere şi lista angajaţilor la agenţiile judeţene din judeţele unde îşi desfăşoară activitatea. 

Cei care au contracte individuale de muncă, PFA, II și cei cu drepturi de autor o să depună electronic o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere la AJOFM, din judeţul în care îşi desfăşoară activitatea

În urma cererilor depuse fondurile vor fi primite în maximum 15 zile, iar angajatorul va face plata către angajat în trei zile.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com