AD

SOCIAL

Virgil Musta, anunțul care dă totul peste cap. Motivul pentru care trebuie să purtăm masca de protecție și în aer liber

todayiulie 8, 2020

Background
share close
AD
AD

Medicul Virgil Musta, din Timișoara a fost în atenția publicului din primele momente ale izbucnirii pandemiei de COVID-19, vindecând printre cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 din țară. De curând, acesta a vorbit despre purtarea măștii de protecție în spații deschise. Contrar a ceea ce știam, medicul me oferă mai multe situații în care masca trebuie purtată și afară.

Masca de protecție, recomandată și în spații deschise

În contextul în care numărul de îmbolnăviri crește alarmant de la o zi la alta, iar CCR a decis ca izolarea, carantina și internarea asimptomaticilor sunt neconstituționale, medicii și auoritățile au început să tragp reale semne de alarme în rândul populației.

Medicul Virgil Must a vorbit despre purtarea măștii în spații deschise, lucru pe care foarte puțină îl face. De asemenea, acesta a vorbit despre ultimul studiu al unui numpr de peste 200 de cercetători care au demonstrate că infectarea cu COVID-19 se face prin aer.

Masca se poartă în spații deschise doar în situația în care este aglomerația și avem contact apropiat cu persoane sau stăm de vorba cu altă persoană despre care nu știm dacă este sau nu este contaminată”, a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV.

România, în pragul unei explozii de cazuri

Virgil Musta a criticat aspru comportamentul iresponsabil al cetățenilor, precum și lipsa lor de consecvență. În toată perioada stării de urgență, medicul Musta a fost printre acele voci care a rostit cuvinte de laudă față de respectarea ordonanțelor de urgență destul de stricte. Din păcate, medicul se arată dezamăgit de cum este gestionată această situație din ce în ce mai îngrijorătoare.

Ne vom aștepta la un număr mare de contaminări și asta din cauza mentalității noastre și a modului de acțiune din ultimul timp. Am avut o perioada în care regulile s-au respectat foarte bine, reguli dificile, dar lumea le-a înțeles și le-a respectat. În momentul de față de pare că multă lume nu mai este dispusă să respecte regulile, ceea ce este un mare risc„, a încheiat el, potrivit dcnews.ro.

Noile descoperiri ale cercetătorilor arată că noul coronavirus se transmite prin aer, motiv real de îngrijorare pentru toată lumea.

Este adevărat și vedeți, permanent apar noutăți legate atât despre modul de transmitere, cât și despre patogenia sau evoluția bolii, lucruri interesante și multe dintre ele sunt practice pentru noi, clinicienii.

Și noi am observat că virusul prezintă elemente uneori noi și ne punem problema dacă apar mutații genetice sau nu au fost analizate bine încă de la început, însă în ceea ce privește transmiterea, se știa despre aceste transmiteri aeriene, chiar și prin particule mici, nu numai prin particule mari, așa cum spun și cercetătorii. E și motivul pentru care contagiozitatea nu este atât de mare și un număr atât de mare în lume s-a îmbolnăvit„, a adăugat cunoscutul medic.

Sursa: playtech.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com