Vlad Voiculescu: Patriarhul Kirill este un porc bătrân, setos de mai mult sânge

Patriarhul Kirill este ”un porc bătrân, setos de mai mult sânge”, afirmă fostul ministru Vlad Voiculescu, potrivit căruia și ”godacii de la noi” ar trebui ”să ne scutească cu vorbitul despre abisurile sufletului rus”.

a

Fostul ministru USR Vlad Voiculescu îl atacă extrem de dur pe șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, cel care a binecuvântat războiul lui Vladimir Putin în Ucraina.

Voiculesc îl consideră pe Kirill ”un porc bătrân, setos de mai mult sânge”, într-o postare pe Facebook ce recepționat peste 5.000 de aprecieri și sute de distribuiri.

”Capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, a cerut duminică populației să se ralieze în jurul autorităților statului, transmite Reuters.

“Dumnezeu să ne ajute să ne unim în această perioadă dificilă pentru Patria noastră, inclusiv în jurul autorităților”, a spus Kirill, în vârstă de 75 de ani, citat

de agenția de știri Interfax, la o predică ținută la Moscova. Duminică, Patriarhul rus a declarat că, odată ce populația se va uni în jurul autorităților, “va exista o solidaritate autentică și capacitatea de a respinge dușmanii atât externi, cât și interni…”.

E greu să găsești adjective sau corespondent în lumea animalică pentru așa ceva dar cuvintele de mai sus mi-au adus aminte cum acum mulți ani am văzut cum după tăierea porcului, porcii rămași s-au năpustit să bea din sângele rămas pe caldarâmul cotețului.

Cu puțin înaintea sărbătoririi răstignirii și învierii Celui care pe cruce se ruga pentru cei care îl răstigniseră („Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac” (Luca 23,

24)), în sfânta ziulică de duminică, taica Kirill arată din nou că este cel mult un porc bătrân, setos de mai mult sânge. Comparația este ușor nedreaptă pentru porci, știu”, a scris Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: ”Niciun alt popor nu a adus atâta durere- altora și sieți- cât mâmndrul popor rus”

Fostul ministru a transmis un mesaj și către apologeții români ai Rusiei, dar și rușilor ca atare, spunând că nu există ”niciun alt popor” nu a ”prăduit în mod sistematic” și ”nu a adus atâta durere cât mândrul popor rus”.

”Gândul meu merge și către godacii de la noi, cu sau fără bărbi, care măcar anul ăsta ar trebui să ne scutească – vorba lui Radu Burnete – cu vorbitul despre abisurile sufletului rus.

Cu toată strângerea de inimă pentru milioanele de oameni buni din Rusia, cred că și ei știu că niciun alt popor de pe continentul ăsta nu a prăduit în mod

sistematic, nu și-a plimbat și parcat armatele prin țările altora și nu a adus atâta durere – altora și sieși – cât mândrul popor rus”, a mai scris Vlad Voiculescu.

SCRIE STIRILE PROTV

Sursa: https://ombun.net/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com