VOR FI TĂIATE SALARIILE BUGETARILOR? ANUNȚUL FĂCUT DE ORBAN + CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PENSIILE

Câteva zile mai sunt până la alegerile parlamentare, iar românii se întreabă ce se va întâmpla cu salariile, dar și cu pensile. Zvonurile potrivit cărora se vor micșora după 6 decembrie nu le dă pace. Orban a a lămurit situația.

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit, în primul rând, despre salarii. „Guvernul pe care îl conduc nu îşi propune să scadă salariile, ci să le crească. România nu a plecat ca Germania, care nu a avut deficit bugetar de 20 de ani. PNL a plecat cu o moştenire de 4,6 a deficitului. În România a crescut salariul minim net. Nu există vorba de tăiere. Dacă e necesar, vom scăpa de personalul care nu are ce căuta în instituţiile publice, e probabil ca personalul să se reducă. Oamenii care muncesc nu trebuie să îşi facă probleme, vorbim de cei care au fost puşi într-o funcţie şi nu fac nimic”, a spus Orban. 

Ce se întâmplă cu pensiile. Anunțul făcut de Orban

Ce se întâmplă cu pensile? „În programul nostru de guvernare am przentat cum vedem creşterea pensiilor. Noi am crescut cu 14% pensiile, în condiţiile în care aveam acea inflaţie. Cei 40% erau în proiect, înainte ca pandemia să intervină asupra bugetului României. Aici e o chestiune, în momentul în care promiţi pensia, trebuie să o plăteşti. Orice spune oricine despre creşterea pensiilor. Ca să creşti pensiile, trebuie să creşti venitul la bugetul de pensii. Sunt două căi. Creşterea numărului de angajaţi şi ne propunem o creştere a angajaţilor cu peste 500 de mii. Şi a doua este creşterea salariului. Cu cât salariul este mai mare, cu atât creşte contribuţia pensiilor. Trebuie să crească totodată şi creşterea puterii de cumpărare”, a lămurit situația Ludovic Orban.

. .

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com