Vremea se schimba radical. Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani

ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani (18 – 31 octombrie). Meteorologii anunta perioade in care valorile maxime vor creste pana la 22 de grade Celsius, dar si cu episoade de racire accentuata, cu nopti in care temperaturile vor scadea sub 4 – 5 grade, si chiar sub zero grade in zona montana.

Precipitatii sunt anuntate in special spre finalul acestei luni.

Vremea in Banat

In Banat, intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 16 grade si minime de 4 – 6 grade, apoi vremea se va incalzi, urmand sa devina calda in zilele de 20, 21 si 22 octombrie, cand se vor atinge maxime de 20 – 22 de grade si minime de 8 – 10 grade. In 23 si 24 octombrie temperatura aerului va cobori la maxime de numai 12 – 13 grade si minime de 2 – 4 grade. In a doua saptamana, vor fi temperaturi usor mai ridicate, la o medie a valorilor maxime de 15 – 16 grade si minime ce se vor situa in jurul valorii de 6 grade. Vor fi ploi in 22 si 23 octombrie, iar cu o probabilitate in crestere si dupa data de 27 octombrie.

Vremea in Crisana

In regiunea Crisanei, vremea va fi normala sub aspect termic in primele doua zile ale intervalului, cand media regionala a maximelor va fi de 16 grade, iar a celor minime se va situa in jurul a 5 grade. Pentru perioada 20 – 22 octombrie se estimeaza incalzirea treptata a vremii, pana la maxime in general peste 20 de grade si minime in medie de 8 – 10 grade, cu cele mai ridicate valori in zonele de deal. La finalul saptamanii se va raci accentuat, astfel in zilele de 23 si 24 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12 – 14 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 4 grade. In ultima saptamana de octombrie nu vor fi variatii semnificative ale temperaturii, dar tendinta va fi de incalzire usoara pana la valori usor peste normalul perioadei, respectiv o medie regionala a maximelor de 16 grade si de 6 grade pentru minimele nocturne. Vor fi ploi in 22 si 23 octombrie, iar cu o probabilitate in crestere si dupa data de 27 octombrie.

.

Vremea in Transilvania

In Transilvania, dupa doua zile in care valorile termice diurne vor fi in medie de 13 grade, vremea se va incalzi semnificativ, devenind calda pentru aceasta perioada cu maxime de 18 – 20 de grade. In 23 si 24 octombrie se va consemna o scadere a temperaturii aerului, la maxime de 10 – 12 grade, iar pentru a doua saptamana sunt asteptate valori usor mai ridicate, la o medie de 12 – 14 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, temperaturile minime vor fi, in medie de 2 – 4 grade, cu valori mai ridicate in 23 octombrie, cand se vor atinge 5 – 7 grade, dar si mai scazute la inceputul saptamanii viitoare, la o medie regionala in jur de zero grade. Se vor semnala ploi locale in 22 si 23 octombrie, iar cu o probabilitate in crestere si spre finalul lunii.

Vremea in Maramures

In Maramures, in debutul perioadei, nu vor fi variatii termice fata de zilele anterioare, insa in zilele de 20, 21 si 22 octombrie, vremea va intra intr-un proces de incalzire ce se va resimti atat la maxime, ce vor atinge o medie de 18 grade, cat si la minime care vor ajunge pana in jur de 8 grade (mai ridicate decat cele climatologic specifice pentru aceasta perioada). Se va raci si in aceasta regiune la finalul saptamanii, cand media temperaturilor maximelor va ajunge la 10 – 12 grade, iar minimele se vor apropia zero grade. Pentru ultima saptamana de octombrie sunt estimate valori usor peste normalul perioadei, respectiv o medie regionala a maximelor ce va urca la 14 grade si minime in general pozitive, la o medie de 3 – 5 grade. Pana pe 21 octombrie, vremea va fi in general frumoasa, insa ulterior se vor semnala ploi locale, cu o probabilitate mai ridicata in 22 si 23 octombrie si dupa 27 octombrie.

Vremea in Moldova

In Moldova, in debutul perioadei, nu vor fi variatii termice fata de zilele anterioare, insa in zilele de 20, 21 si 22 octombrie, vremea va deveni mult mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime la nivelul regiunii, in general de 20 – 23 de grade si minime nocturne care vor ajunge la 7 – 9 grade. Vremea se va raci in perioada 24 – 26 octombrie, astfel ca se va ajunge la o medie a maximelor de 12 grade si de 2 – 3 grade pentru minime. Pentru finalul lunii octombrie sunt estimate valori termice usor mai ridicate, maxime in medie de 14 – 15 grade si minime de 4 – 6 grade. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul pluviometric se va mentine in general deficitar. Exceptie va face ziua de 23 octombrie si perioada 27 – 31 octombrie cand sunt posibile ploi locale.

Vremea in Dobrogea

In Dobrogea, in primele trei zile ale intervalului, valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii de 15 – 16 grade si minime in general de 7 – 8 grade. Vremea va deveni calda in perioada 21 – 23 octombrie, cand sunt estimate maxime de 18 – 20 de grade si minime de 8 – 11 grade. Ulterior, se va raci accentuat, astfel in zilele de 24, 25 si 26 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 12 – 13 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 6 grade. La finalul lunii octombrie nu vor fi variatii semnificative ale temperaturii, totusi tendinta va fi de incalzire usoara pana la o medie regionala a maximelor de 15 – 16 grade si de 7 – 8 grade pentru minimele nocturne. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in perioada 23 – 25 octombrie, iar in restul intervalului, doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe sau burnita.

Vremea in Muntenia

In Muntenia, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara si treptata in prima saptamana, astfel de la valori medii ale maximelor de 16 grade se va ajunge la 20 – 22 de grade in zilele de 21 si 22 octombrie. Spre finalul saptamanii se va raci, pana la o medie regionala a temperaturilor maxime de 12 – 13 grade, apoi se va incalzi usor, astfel incat in perioada 27 – 31 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16 – 17 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, temperaturile minime vor fi in medie de 5 – 6 grade, cu valori mai ridicate in 23 octombrie, cand se vor atinge 8 – 9 grade, dar si mai scazute la inceputul saptamanii viitoare, la o medie regionala de 2 – 3 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in 23 si 24 octombrie. In restul intervalului, potrivit estimarilor disponibile la aceasta data conditiile pentru ploi slabe vor fi destul de reduse.

Vremea in Oltenia

In Oltenia, in primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 17 – 18 grade, urmand sa creasca la 20 de grade in 22 octombrie cand vremea va deveni calda. Ulterior se va raci treptat, astfel in zilele de 24, 25 si 26 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12 – 13 grade, iar pentru finalul lunii octombrie sunt estimate maxime in jur de 16 grade. Media regionala a temperaturilor medii va fi de 4 – 6 grade, cu valori mai ridicate in 23 octombrie, cand se vor atinge 8 – 10 grade. Se vor semnala ploi, cu o probabilitate destul de ridicata in 22 si 23 octombrie, dar si la final de octombrie, dar numai izolat si trecator.

Vremea la munte

La munte, dupa doua zile in care valorile termice diurne vor fi in medie de 6 – 7 grade, vremea se va incalzi, iar media temperaturilor maxime pentru intreaga zona montana va atinge 12 grade. Racirea estimata pentru 23 si 24 octombrie va insemna o scadere a temperaturii aerului, la maxime de 3 – 4 grade, iar pentru a doua saptamana sunt asteptate valori usor mai ridicate, la o medie de 6 – 8 grade. Temperaturile minime vor fi in general negative, in medie de la -2 la zero grade, si doar in intervalul 20 – 23 octombrie vor atinge valori de 3 – 4 grade. Pana pe 21 octombrie vremea va fi in general frumoasa, insa ulterior, temporar se vor semnala precipitatii, cu o probabilitate mai ridicata in 22 si 23 octombrie, cand si cantitatile de apa pot fi mai insemnate, dar si dupa 27 octombrie.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com