Zelenski, după noile sancțiuni impuse Rusiei. Arată spectaculos, dar nu e de ajuns

zelenski 7 aprilie

 Facebook.com

a

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, referitor la noul pachet de sancţiuni la adresa Rusiei, că “acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns”, şi că “poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea”.

Zelenski a afirmat, în mesajul video publicat în noaptea de miercuri spre joi, că atitudinea faţă de Rusia se schimbă în sfârşit în lume, după ceea ce lumea a văzut la Bucea când trupele ruseşti s-au retras.

“Bărbaţii şi femeile ucraineni ucişi la Bucea, la Irpin şi în alte oraşe în care au intrat trupele ruseşti reprezintă ultimul argument. Ultimul argument pentru fiecare cetăţean al Rusiei să decidă dacă este pentru război sau pentru pace. Dacă sunteţi pentru război, atunci veţi fi pentru totdeauna, până la sfârşitul vieţii, paria şi în final veţi pierde totul. Dacă sunteţi pentru pace, dacă simţiţi măcar un pic de ruşine pentru ceea ce trupele ruseşti fac în Ucraina, acum este un moment-cheie pentru astfel de cetăţeni ai Rusiei: trebuie să cereţi – exact, să cereţi – încetarea războiului. E mai bine ca acum, cerând pace, să pierdeţi ceva, să vă confruntaţi cumva cu maşina de represalii a Rusiei, decât să fiţi egali cu naziştii pentru tot restul vieţii”, a îndemnat el.

Potrivit lui Zelenski, conducătorii Rusiei se tem că furia lumii după ce s-a văzut la Bucea se va repeta din cauza a ceea ce se va vedea şi în alte oraşe din care ocupanţii vor fi îndepărtaţi. El a spus că există informaţii că trupele ruseşti au schimbat tactica şi încearcă să îi îndepărteze pe cei ucişi de pe străzi şi din subsoluri din zonele ocupate.

“E doar o încercare de a ascunde dovezile şi nimic mai mult. Dar nu vor reuşi pentru că au ucis pe mulţi. Responsabilitatea nu poate fi evitată. Ştim deja despre mii de persoane dispărute. Ştim deja de mii de persoane care ar putea fi deportate în Rusia sau ucise. Nu sunt alte variante în ceea ce priveşte soarta lor. Situaţia este că datorită unei investigaţii obiective, datorită martorilor, datorită supravegherii din satelit, datorită altor instrumente care ajută la stabilirea adevărului vom afla circumstanţele privind majoritatea cetăţenilor noştri dispăruţi”, a continuat el.

Zelenski a adăugat că pentru cei care aleg să continue războiul este “sinucidere”.

“Azi, ţările vestice au anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse. Noile investiţii în Rusia sunt blocate, sunt aplicate restricţii împotriva unor bănci sistemice din Rusia, sunt adăugate sancţiuni personale şi alte restricţii. Acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns. Totuşi poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea. Cu răul care continuă la Mariupol, în bombardamentul Harkovului, în încercarea Rusiei de a lansa o nouă ofensivă sângeroasă în Donbas”, a afirmat Zelenski, adăugând că va continua să ceară “o blocadă completă” faţă de sistemul bancar rusesc şi ca lumea democratică să nu mai cumpere petrol rusesc.

El a susţinut că unii politicieni ”încă nu pot să decidă” cum să limiteze fluxul de dolari şi euro către Rusia din comerţul cu petrol, pentru a nu-şi pune în pericol economia.

“Dar de asta intră oamenii în politică. Să rezolve astfel de probleme, de sarcini dificile. Să le rezolve rapid şi într-o manieră principială. Dacă nu sunteţi în stare, nu ar fi trebuit să vă începeţi activitatea politică. Embargoul privind rezervele de petrol ruseşti va fi aplicat oricum, se va găsi modalitatea. Singura întrebare e încă câţi bărbaţi şi femei ucraineni va mai avea timp armata rusă să omoare până ca voi, unii politicieni – şi ştim care sunteţi – să împrumutaţi de undeva nişte hotărâre”, a declarat el.

Zelenski a apreciat unele sancţiuni, dar a reiterat că este nevoie de “mult mai mult” pentru încetarea războiului.

“Dacă nu există un pachet de sancţiuni cu adevărat dureroase împotriva Rusiei şi dacă nu există livrări de arme decare avem nevoie şi pe care le-am cerut de multe ori, acest lucru va fi considerat de Rusia ca o permisiune. O permisiune de a merge mai departe, de a ataca, de a începe un nou război sângeros în Donbas”, a susţinut el.

Zelenski a mai afirmat că a avut o întâlnire cu cabinetul de miniştri de la Kiev pentru a discuta despre buget şi despre chestiuni economice.

“Trebuie să facem tot posibilul pentru a reporni întreprinderile autohtone, comerţul, să relansăm afacerile mici şi medii pe teritoriul nostru, acolo unde este în siguranţă şi posibil să se lucreze”, a transmis preşedintele ucrainean.

El a spus că şi economia este un front pe care ucrainenii luptă pentru libertate

“De aceea, trebuie să căutăm constant moduri în care să ne adaptăm împrejurărilor. Acum trebuie să fim cât de creativi şi curajoşi posibil pentru a rezolva problemele economice. Nu depinde doar de oficialii guvernamentali şi de guvernarea centrală în general, depinde şi de liderii la nivel local, politici şi economici. (…) Dacă e nevoie să relocăm afaceri din unele zone, trebuie să o facem. Dacă trebuie să adaptăm legislaţia şi să dăm afacerilor mai mult spaţiu să se dezvolte, parlamentarii treuie să facă asta repede. Dacă trebuie să creăm condiţii speciale ca oamenii să se întoarcă şi dacă situaţia de securitate dintr-o zonă permite, fiecare lider de la orice nivel trebuie să facă toate eforturile şi să facă tot posibilul pentru revenirea oamenilor, în aceste zone”, a arătat Zelenski.

Zelenski a subliniat că “o economie funcţională este la fel de importantă ca armata noastră curajoasă şi puternică”.

“Ne pregătim pentru o nouă reducere a potenţialului militar al Rusiei. Trupe şi echipamente. Vom lupta şi nu ne vom retrage. Vom căuta orice opţiune posibilă pentru a ne apăra până când Rusia va începe să discute serios despre pace. Acesta este pământul nostru, acesta este viitorul nostru şi nu vom renunţa le ele”, a mai spus el.

Sursa: https://stirileprotv.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com