Zelenski, pregătit de dialog cu Putin? Mesajul trimis Moscovei: “M-am liniștit de mult în privința NATO. Nu am vrut niciodată să fim țara care primește ceva în genunchi”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News, că s-a liniștit de mult în privința aderării țării sale la NATO. A înțeles că Ucraina nu este acceptată pentru că Alianța se teme de chestiuni controversate. Totodată, liderul de la Kiev s-a declarat pregătit de dialog și că se poate găsi un „compromis” pentru a se înceta războiul în Ucraina.

a

Președintele Zelenski a spus că este pregătit pentru un dialog cu Vladimir Putin, dar nu este pregătit pentru capitulare, întrebat despre solicitările Moscovei pentru încetarea focului.

Zelenski, pregătit de dialog cu Putin? Mesajul trimis Moscovei: “M-am liniștit de mult în privința NATO. Nu am vrut niciodată să fim țara care primește ceva în genunchi”

„Sunt pregătit pentru un dialog, nu suntem pregătiți pentru capitulare, pentru că eu nu sunt așa. În privința NATO, este vorba despre oamenii care m-au ales. M-am liniștit în privința acestei chestiuni cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu acceptă Ucraina, Alianței îi este teamă de chestiuni controversate și nu am vrut niciodată să fim o țară care primește ceva în genunchi și nu vom fi acea țară și nu vreau să fiu acel președinte”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Cât despre solicitarea Kremlinului privind Crimeea și recunoașterea celor așa-numitelor republici separatiste din Donbas, președintele Ucrainei a spus că poate să discute această chestiune și se poate găsi „un compromis”.

„Putem discuta și putem găsi un compromis cu privire la modul în care aceste teritorii vor continua să trăiască”, a afirmat Zelenski.

Acesta a adăugat că pentru el este important cum vor trăi oamenii din aceste teritorii care vor să trăiască în Ucraina.

Zelenski: “Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Noi vom fi primi, va veni rândul vostru”

În același interviu, președintele de la Kiev a avertizat ţările occidentale că războiul declanşat de ruşi nu se va limita la Ucraina şi că atacarea libertăţilor va afecta restul lumii.

Zelenski a subliniat și necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei. “Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război… Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean.

El a precizat că este de părere că preşedintele american Joe Biden “poate face mai multe” pentru a opri războiul. “Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”. Zelenski a declarat că rachetele ruşilor lovesc structuri civile, inclusiv universităţi şi spitale de copii.

Președintele ucrainean a avertizat că războiul va afecta şi restul lumii.

“Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com