AD

ACTUALITATE

Ziua Mamei nu se sărbătorește pe 8 martie

todaymartie 8, 2023 8

Background
share close
AD
AD

Când se sărbătorește Ziua Mamei 2023? Pe data de 8 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii.

Când se sărbătorește Ziua Mamei în 2023, sărbătoare diferită de Ziua Internațională a Femeii care pică în fiecare an pe data de 8 martie? Ziua Mamei este o sărbătoare dedicată mamelor și maternității, sărbătorită la aceași dată în peste 70 de state ale lumii.

Ziua Mamei a fost legiferată ca sărbătoare în România începând cu anul 2010 și este o sărbătoare dedicată mamelor și maternității, diferită de Ziua Internațională a Femeii, care se sărbătorește pe 8 martie. Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, atât în România cât și în peste 70 de state ale lumii.

Ziua Mamei 2023 pică anul acesta pe data de 7 mai.

Prin sărbătorirea Zilei mamei la nivel naţional, este subliniată importanţa acesteia în viaţa de familie şi în universul copilului, România alăturându-se astfel statelor care marchează această zi.

Ziua Mamei, la nivel înternațional și în România (începând cu anul 2010), se sărbătorește în prima duminică a lunii mai. Până în anul 2010, românii asociau data de 8 Martie, dată care celebrează Ziua Internațională a Femeii, cu Ziua Mamei și de aici a apărut confuzia referitoare la data la care se sărbătorește Ziua Mamei, zi dedicată mamelor și maternității.

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
În această zi, femeile sunt în centrul atenției. Mame, soții, fiice sau iubite, ele sunt sărbătorite pe 8 martie și le sunt oferite în dar flori și cadouri.

Legătura care se creează între o mamă și copiii săi este recunoscută, cântată și scrisă, atât în cărți și cântece, cât și în sufletele celor care au parte de această dragoste infinită.

Nichita Stănescu a numit-o pe mama „cea mai scumpă de pe lume”, Grigore Vieru și-a plâns dorul în versurile „Mi-e dor de tine, mamă”, iar Nicolae Labiș a inclus poezia „Mama„ în volumul său de debut, numit „Primele iubiri„

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com