Din pacate, nu exista alimente care sa poata scapa in mod magic oamenii de excesul de grasime. Dar exista alimente care pot imbunatati procesul de ardere a grasimilor si va pot ajuta sa pierdeti in greutate. De obicei, aceste alimente va ajuta sa va simtiti plin pentru o lunga perioada de timp, au un efect termic ridicat si proprietati antiinflamatorii.
Somon
Somonul este o sursa excelenta de proteine, care ofera un efect termic ridicat si este foarte hranitor. Pestele contine, de asemenea, acizi grasi omega-3, care ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Somonul poate fi gatit la gratar sau coapt la cuptor si servit cu orez brun sau legume ca garnitura.
Oua
Ouale sunt o alta sursa bogata de proteine de calitate care pot spori arderea grasimilor si ameliora foamea pentru o lunga perioada de timp. Preparatele din oua sunt o optiune excelenta pentru micul dejun, pentru a va reincarca bateriile pana la pranz. Participantii la un mic studiu care au mancat doua oua la micul dejun cinci zile pe saptamana au pierdut cu 16% mai multe grasimi corporale decat cei care au mancat covrigi si alte alimente bogate in carbohidrati la micul dejun.
Legume crucifere
Legumele crucifere (broccoli, conopida, varza de Bruxelles, rucola etc. ) sunt bogate in fibre, ceea ce este excelent pentru umplerea si reducerea aportului global de calorii. De asemenea, sunt bogate in fitonutrienti – substante care pot reduce inflamatia. Puteti manca legume nu numai crude, ci si coapte ca garnitura pentru carne, pui sau peste.