Doliu în toată România! A murit ”Luceafărul folclorului românesc” - RADIO FX NET

Doliu în toată România! A murit ”Luceafărul folclorului românesc”

Toată România este îndoliată, după ce unul dintre mai marii artiști ai muzicii populare ne-a părăsit. Este vorba despre unul dintre cei mai renumiți dirijori din țară, care avea o carieră de mare succes și era iubit de o mulțime de oameni. Tragedia s-a produs chiar noaptea trecută.

A murit dirijorul Stelian Stoica

În ultima vreme ne-au părăsit o mulțime de artiști de renume, care au lăsat în urmă numai lacrimi și suspine. Aflăm acum că a murit și marele dirijor Stelian Stoica, supranumit și  ”Luceafărul folclorului românesc” pentru talentul său și dăruirea față de meseria sa.

Anunțul tragic al morții a fost făcut chiar de către foștii colegi ai artistului de la Ansamblul Jidvei România, căruia îi pusese bazele în anii 70. Toți cei care l-au cunoscut sunt răpuși de durere și spun că nu se așteptau să își ia adio de la marele artist atât de devreme. Plecarea sa a lăsat un gust amar celor care l-au cunoscut și au colaborat alături de el.

„În această noapte a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica! Noi, membrii Ansamblul Jidvei România și ai Orchestrei Naționale Jidvei România suntem îndurerați de această veste tragică a plecării la cele veșnice a Maestrului nostru drag!”, este mesajul lăsat de reprezentanții Ansamblului Jidvei România, pe contul de Facebook.

Solistul a fost apreciat în cursul vieții prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național „Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale. A dirijat cele mai importante spectacole și a fost mentor pentru o mulțime de artiști.

A iubit muzica de mic copil

Stelian s-a născut la casa de copii și tot acolo și-a descoperit și marea dragoste: muzica. A cântat la acordeon, la mandolină și la chitară, dar cel mai mult a iubit primul instrument cu care a intrat în contact.

În 1972 a pus bazele unuia dintre cele mai renumite ansambluri folclorice din România: „Căluşerul”, astăzi, Ansamblul Jidvei România.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com