FOTO UIMITOARE. O imagine a Universului, „printre cele mai profunde” realizate vreodată - RADIO FX NET

FOTO UIMITOARE. O imagine a Universului, „printre cele mai profunde” realizate vreodată

Cea mai clară și îndepărtată imagine a Universului, realizată de telescopul James Webb

O imagine oferită întregii lumi este „printre cele mai profunde imagini ale universului realizate vreodată”, scrie presa internațională.

FOTO UIMITOARE. O imagine a Universului, „printre cele mai profunde” realizate vreodată

O imagine cât o mie de cuvinte sau chiar mai mult. Recent, a fost dezvăluită cea mai profundă imagine a universului făcută vreodată de telescopul spațial James Webb, „cel mai mare și mai puternic telescop spațial din lume” lansat vreodată, potrivit NASA, lansat pe orbită la sfârșitul anului trecut.

Imaginea este cea mai adâncă și clară imagine în infraroșu a Universului de până acum, care surprinde galaxii aflate la circa 13 miliarde de ani lumină depărtare, a relatat presa de peste hotare.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, împreună cu vicepreședinta Kamala Harris și cu directorul NASA, Bill Nelson, au fost cei care au prezentat luni noapte această primă imagine realizată de telescopul James Webb în spațiu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Casa Albă, în Washington.

Potrivit descrierii NASA, în imagine se observă roiul de galaxii SMACS 0723 – mii de galaxii într-un colț infim al Universului, așa cum apărea cum 4,6 miliarde de ani. Masa totală a roiului de galaxii funcționează ca o lentilă gravitațională, mărind galaxiile care se află în spatele său. Camera NIRCam de pe telescopul James Webb a captat aceste galaxii îndepărtate, care nu au mai fost văzute până acum.

Imaginea surprinsă de telescop acoperă o porțiune de cer de mărimea unui grăunte de nisip privit de la o lungime de braț distanță și conține mii de galaxii într-un colț al Universului.

Bill Nelson a declarat că în imagine apar galaxii extrem de îndepărtate, care se află la distanță de circa 13 miliarde de ani lumină, a relatat Digi24.

Iată, așadar, cea mai clară și îndepărtată imagine a Universului, realizată de telescopul James Webb.

Ulterior, au fost dezvăluite și alte imagini surprinse de telescopul James Webb

Sursa : https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com