ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Carnea la grătar este recomandată de mulți nutriționiști, însă poate deveni mai periculoasă decât vă imaginați.
Substanțele de gudron, cunoscute sub numele de PAHs pot creste riscul de a dezvolta cancer. Substanțele cancerigene se găsesc în carnea arsă și înnegrită pe grătar.
Crustele cărnii arse pot conține cantități mari de PAHs cancerigene. Substanțele de gudron se pot așeză pe carne și atunci când fumul iese din grătar. Acest lucru se întâmplă mai ales daca grăsimea se scurge în cărbuni.
Pentru a reduce riscul formării de substanţe dăunătoare este important să folosim carne cât mai slabă, fără grăsime, să dăm la o parte pieliţa de pe pulpe şi să reţinem că peştele se găteşte foarte repede deci nu e nevoie să stea foarte mult pe grătar.
În plus, trebuie ca temperatura să fie răspândită uniform, deci cărbunii sau lemnele de foc trebuie împrăştiate astfel încât să ardă constant iar carnea să nu fie poziţionată chiar deasupra, ci să ridicăm grătarul cu ajutorul unor cărămizi.
În cazul în care preferaţi carnea de porc la grătar, reţineţi că aceasta se găteşte mai greoi, deci va fi necesar un timp mai lung de stat pe grătar, existând astfel un risc crescut de formare a substanţelor cancerigene.
Pentru reducerea nivelului de hidrocarburi cancerigene, puteţi băga în prealabil carnea la cuptor pentru câteva minute, astfel încât să scurtaţi gradul de expunere la fumul nociv şi pentru a evita carnea arsă la exterior şi crudă la interior.
Sursa: redactia.ro
Written by: admin
Copyright Fx Net Media Grup