Statistici sumbre. Românii nu apucă să se bucure de penise deși au cotizat zeci de ani

Statistici sumbre! Un calcul simplu demonstrează că o mare parte dintre români nu mai apucă să se bucure decât parțial de pensia de stat la care au cotizat o viață întreagă. În ciuda faptului că au contribuit zeci de ani, odată ieșiți la pensie primesc aproximativ jumătate din bani pentru că mulți dintre ei mor.

a

Românii nu apucă să se bucure de penise deși au cotizat zeci de ani

În țara noastră, fiecare angajat plătește către sistemul de asigurări sociale (pensii) puțin peste 20% din salariu, bani pe care statul îi încasează timp de 35 de ani. Pensia pe care oamenii ajung să o încaseze este aproximativ jumătate din salariu. La un simplu calcul, un angajat plătit cu salariul minim pe economie cotizează la sistemul de pensii 249.900 lei, adică aproximativ 50.000 de euro, şi trăieşte să mai încaseze aproximativ 100.000 lei, adică 30.000 de euro.

Restul de 20.000 de euro pe care nu îi mai încasează urmează să fie redirecționați către bugetul de pensii și vor fi redistribuiți de către stat. Așadar, cei mai mulți dintre români apucă să primească aproximativ 50 la sută din suma pe care a plătit-o în perioada în care a fost angajat.

Ce pensie vor primi românii care au muncit între 10 și 15 ani

Dacă vă întrebați ce pensie vor primi românii care au cotizat între 10 și 15 ani, răspunsul este unul simplu. Cei care au muncit un deceniu sau mai mult, vor primi 40 la sută din salariul brut pe țară plus 1 la sută pentru fiecare an de vechime.

Până la adoptarea acestei legi nu exista o diferențiere clară între beneficiarii de pensie mică în funcție de anii lucrați. Din această cauză, persoanele care au muncit 12 ani, spre exemplu, ajungeau să aibă același salariu precum persoanele care au muncit 35 de ani.

Cum au crescut pensiile în anul 2023

  • În anul 2023, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de OUG nr. 6/2009 privind instituirea indemnizatiei sociale pentru pensionari, aprobata prin Legea nr. 1O6/2009, cu modiÎicarile si completarile ulterioare, este de 1.125 lei.
  • În anul 2023, valoarea punctului de pensie este de 1.785 lei, conform art.86 din Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Potrivit art.77 din Legea nr.263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, cuantumul indemnizatiei pentru insotitor in cazul pensionarilor de invaliditate incadrati in gradul I de invaliditate reprezinta 80% din valoarea unui punct de pensie. În anul 2023, indemnizatia de insotitor este de 1.428 lei.

sursa: https://redactia.ro/statistici-sumbre-romanii-nu-apuca-sa-se-bucure-de-penise-desi-au-cotizat-zeci-de-ani-256911?fbclid=IwAR1hz96MnFqkwefF9afLxBVSotmxDvFocmP0Ay1tXgq8DIrOjONC2zipnG0

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com