AD

ACTUALITATE

Trotinetele electrice și alte vechicule lente se înregistrează la RAR. Legea a fost promulgată

todaynoiembrie 21, 2020 5

Background
share close
AD
AD

Președintele țării, Klaus Iohannis, a promulgat vineri, 20 noiembrie, o lege care prevede că vehiculele rutiere lente, respectiv cele care se deplasează cu maxim 25 km/h trebuie să fie înmatriculate şi înregistrate de către Registrul Auto Român (RAR). Printre aceste vehicule se numără și trotinetele electrice, un mijloc de transport tot mai folosit în ultima perioadă.

Noi măsuri pentru trotinetele electrice

În urma promulgării legii de către președintele Klaus Iohannis, toate vehiculele care se deplasează cu cel mult 25 km/h vor trebui să fie înmatriculate și înregistrate de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român” (RAR), la fel ca celelalte vehicule. Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul UDMR Cseke Attila. Categoria de “vehicule lente” include trotinetele electrice şi bicicletele electrice.Actul normativ, care completează OUG 78/2000, defineşte vehiculele rutiere lente drept vehicule antrenate de un motor încorporat şi care, constructiv, nu pot deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h. Excepţie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE, precum și tractoarele forestiere și cele achiziționate din fonduri nerambursabile.

„Prezenta propunere legislativă vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2002 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, în sensul introducerii unei noi categorii de vehicule, şi anume a vehiculelor lente, pentru a putea fi înmatriculate şi înregistrate de către Regia Autonomă «Registrul Auto Român», nefiind prevăzut la momentul actual în legislaţia naţională o procedură permisivă cum este în cazul altor ţări membre ale UE”, arăta senatorul UDMR Cseke Attila, inițiatorul proiectului.Vârsta minimă pentru a utiliza o trotinetă electrică este 14 ani, iar cei care au între 14 și 16 ani sunt obligați să poarte cască de protecţie. Mai mult, nu poți circula cu un astfel de vehicul pe trotuare sau pe orice drum, ci vor putea fi folosite doar pe pistele pentru biciclete şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri pe oră.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com