Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

Fotbalul românesc a pierdut o legendă! Simbol al echipei Universității Cluj, fostul mare sportiv s-a stins din viață la o vârstă onorabilă. Iată despre cine e vorba și ce mesaj au transmis cei care l-au cunoscut și l-au admirat.

a

Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

Este vorba despre Simion Moguț, fostul portar al Universității Cluj din anii `60. El a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut, cu durere, pe pagina de Facebook a echipei de fotbal FC Universitatea Cluj.

„Drum lin spre îngeri, Simion Moguț! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, au scris reprezentanții echipei în mediul online.

Simion Moguț a fost portarul echipei când au câștigat Cupa României în 1965, 2-1 în meciul cu Dinamo Pitești. I se spunea „Moțul”.

„«Moțul» a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul «Republicii» din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie.

Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și «Moțul» a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani. Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, Simion Moguț mai jucase pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. Pentru «studenți», el a evoluat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu «U» pe piept.

Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Cluj.

Foto: Facebook/FC Universitatea Cluj

Pe lângă Universitatea Cluj, Simion Moguț a mai evoluat și pentru Dinamo Târgu-Mureş (în Liga III) și Politehnica Timișoara, potrivit alba24.ro. Cu patru săptămâni înainte de moartea sa, cei de la U Cluj au realizat un filmuleț alături de acesta.

sursa: https://redactia.ro/fotbalul-romanesc-e-in-doliu-simbol-al-universitatii-cluj-marele-sportiv-e-plans-de-toti-fanii-drum-lin-spre-ingeri-274031?fbclid=IwAR0UpGqxyH9HCKGc0UJ5dvFq62ov3WvzJZEsCe22dvrYyb4nQQrIfVTor4w

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com