Food

Cea mai bună ciorbă pe caniculă. Nu este deloc greu de preparat

todayJune 6, 2022 16

Background
share close

Cea mai bună ciorbă pe caniculă. Una dintre cele mai preferate măncăruri ale românilor este ciorba. Aceasta este extrem de bună într-o zi de iarnă, dar răcoritoare în vreme de caniculă. Află care este cea mai bună ciorbă în perioada verii.

Cea mai bună ciorbă pe caniculă. Nu este deloc greu de preparat

În zilele de căldură nu știm ce să mai consumăm pentru a ne simți bine. Ciorbele ușoare de vară nu doar că sunt nutritive și gustave, ci te și hidratează. O farfurie de ciorbă foerbinte este extrem de bună într-o zi de iarnă, iar vara te răcorește. Deși nu este foarte greu de preparat, multe gospodine fac greșeli atunci când o gătesc. Ciorba acrișoară de legume á la grec este foarte delicioasă, iar pentru a ieși foarte bună, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină țelină
  • 3 cartofi
  • 5 roșii
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură oțet
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Se taie legumele, pe urmă se prăjesc într-un vas de ulei. Se adaugă roșiile mărunțite, apa, se acoperă cu un capac și se gătesc la foc mic 15 minunte.

Ulterior se adaugă cartofii tăiați cubulețe, smântâna, oul și oțetul. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe la foc mic până când cartoful este gata. La final, se adaugă verdeața tăiată mărunt.

Ciorba de pui a la grec

Supa cu perișoare

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.
Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Atunci când gospodinele prepară o ciorbă de pasăre de curte, se adaugă bulion pentru a da culoare și un plus de savoare mâncării. Un alt lucru pe care gospodinele trebuie să îl facă neapărat atunci când gătesc ciorba este să înlăture spuma obținută în timpul fierberii legumelor și a cărnii. Puține gospodine știu cum se adaugă, de fapt, sare în mâncare. Nu se adaugă niciodată în timp ce aceasta este gătită, ci la final, după bulion.

Sursa: https://redactia.ro/

Written by: admin

Rate it